implantat

Zobni implantat vam pomaga do dobrih zob

Posted by

Težave z zobmi niso nič neobičajnega, pravzaprav se z njimi srečuje velika večina ljudi. Le redkokdo ima povsem zdrave zobe, če ne drugega se soočamo s kakšnimi zobnimi oblogami, luknjicami ali zgolj z razbarvanimi zobnimi ploskvami. 

Seveda pa imamo tudi druge težave, ki zahtevajo odločno ukrepanje. V primeru, da se soočamo z izpadanjem zob, nam lahko priskoči na pomoč zobni implantat. To je zelo dobrodošla možnost tudi pri kakšnih zahtevnejših posegih, tako da se gotovo splača raziskati ponudbo, ki jo na tem področju predstavljajo zobozdravniki.

Pričakujemo lahko, da bomo imeli pri zobozdravnikih široko ponudbo storitev in izdelkov za reševanje težav z zobmi. Smiselno je seveda že prej izkoristiti vse tisto, kar pripomore k preventivi in odpravljanju težav, da se ne bo treba posluževati zahtevnejših rešitev in dragih dentalnih izdelkov. 

A v primeru, da vseeno pride do večjih težav, je dobro vedeti, da imamo na voljo zobni implantat in rešitve, ki jih lahko s tem pripravimo. Dober zobozdravnik bo prepričal z odličnimi storitvami v praktično vsakem primeru, tudi brezzobi pacienti bodo dobili prave rešitve zase.

Zobni implantat je skrajna rešitev, prej koristimo druge storitve

Implantati oziroma vsadki se uporabljajo v primeru, da želimo nadomestiti izpadle zobe. Seveda je to že velika težava, ki se ji želimo vnaprej izogniti, ne pa jo zgolj omiliti z implantati. Bolje bo, če se pravočasno lotimo učinkovite preventive in izkoristimo storitve, ki jih imajo zobozdravniki za ta namen.

Zobozdravniki ponujajo še mnoge druge koristne storitve, preden pride v poštev zobni implantat

Prav tako moramo sami dobro skrbeti za svoje zobe, na ta način vzdržujemo higieno in zdravje, pa tudi lep izgled zobovja. Doma lahko veliko naredimo za to, da kakšne zahtevnejše in dražje storitve zobozdravnikov sploh ne bodo potrebne. Z rednim čiščenjem in nitkanjem zob bomo vzdrževali čistočo in preprečevali razvoj težav, ki so značilne ob pomanjkljivi ustni higieni.

Domača prizadevanja za čiste zobe dopolnimo še s storitvami zobozdravnikov. 

Tu vsekakor izstopa čiščenje zobnega kamna, ki se priporoča vsakomur. Na zobnih ploskvah se namreč neizogibno nabirajo obloge, ki lahko obremenjujejo zobno sklenino in občutljiva tkiva pod njo.

 Najbolj značilne so te obloge za kotičke, ki jih težko dosežemo, tam najdemo svoje zatočišče škodljivi mikroorganizmi, ki se večinoma hranijo z enostavnimi sladkorji in drugo hrano, ki je obremenilna za zobe. Rešitve so v začetni fazi precej preproste, vsekakor še ne pride v poštev zobni implantat. Najprej se sami lotimo vzdrževanja ustne higiene, posvetimo se temeljitemu ščetkanju in nitkanju. 

Lahko pa izkoristimo še storitve, ki jih za splošno ustno higieno ponujajo zobozdravniki. Na tem področju najdemo kar nekaj različnih možnosti, najbolj priporočljivo je verjetno čiščenje zobnega kamna.

Tako imamo na voljo dobre rešitve, s katerimi skrbimo za preventivo in zdrave zobe. Preprečimo lahko razvoj večine težav, ki vodijo do zahtevnih posegov pri zobozdravniku. Seveda pa s preventivo ne moremo rešiti vsega, kar nekaj je takšnih težav, ki jih lahko naslovimo le na druge načine.

Zobni implantat se uporablja v primeru, da drugih rešitev ni

Hitro bomo ugotovili, da obstajajo tudi problemi, pri katerih sami ne moremo veliko pomagati.

Rešitve na tem področju ponuja tudi ortodont, Ljubljana ima široko ponudbo strokovnjakov, ki odgovarjajo na posebne potrebe takšnih pacientov. Na izraščanje zob in položaj zobovja namreč sami ne moremo bistveno vplivati, prav tako dobimo pri ortodontih druge rešitve, s katerimi preuredimo izgled in funkcionalnost svojih zob.

Prava rešitev se pripravi na podlagi potreb pacienta, včasih je edina opcija zobni implantat

To so večinoma težave, pri katerih sami s preventivo ne moremo pomagati. Medtem ko nam ortodont Ljubljana lahko ponudi določene rešitve, obstajajo še drugi problemi, ki jih bomo reševali na druge načine oziroma pri drugih strokovnjakih. Lahko pride v poštev tudi zobni implantat, saj se ta ne uporablja le v primeru stopnjevanja kakšnih hudih bolezni. Zelo koristen je ob poškodbah in drugih nezgodah, ob katerih izgubimo zdrave zobe. To so lahko nepredvidljive situacije, ki jih skrb za ustno higieno seveda ne more povsem preprečiti.

Nadstandardna kvaliteta za zobni implantat

Pri pomembnih dentalnih izdelkih posegamo po nadstandardni kvaliteti, da bomo s temi rešitvami res zadovoljni. 

Za zobni implantat to vsekakor velja, a prav tako se odločamo za boljše izdelke pri drugih večjih posegih v ustni votlini, recimo pri ortodontskih storitvah, ki vključujejo zobni aparat. Pogosto se odločimo za nevidni zobni aparat Invisalign, ki ponuja številne posebne prednosti. Omogoča zelo diskretno uporabo, ne ovira uporabnika, neopazno opravlja svoje delo in ponuja izvrsten končni rezultat.

Seveda ni nujno, da bomo vedno potrebovali nadstandardne izdelke, sploh če imamo na voljo še dostojne osnovne rešitve.

Za Invisalign imamo recimo dobre alternative, že klasični zobni aparati lahko svoje delo zelo prepričljivo opravijo, čeprav so precej cenejši. A pametno je poznati ponudbo in te rešitve primerjati med seboj, da lahko res ugotovimo, katere prioritete so nam najbolj pomembne in kje bomo dobili rešitev po svojih željah.

Podobno velja za zobni implantat, čeprav pri tem ne bomo pristajali na kompromise. Potrebujemo kvalitetno in vzdržljivo opremo, ki bo zanesljivo podpirala protetične nadomestke v naših ustih, zato se odločimo za nadstandardno ponudbo.