dodatno-zdravstveno-zavarovanje-1

Dopolnilno zavarovanje je obvezno!

Posted by

Možnosti, ki jih imamo na izbiro ob sklenitvi zdravstvenega zavarovanja, nas lahko dodobra zmedejo. Poznamo osnovno zavarovanje, ki je pri nas nujno za vse, zato mu pravimo tudi obvezno zavarovanje. 

Nato pa imamo še prostovoljna zavarovanja, ki pa so prav tako priporočljiva in se zanje pogosto odločamo, tako da so praktično v paketu z osnovnim. Težko je točno ugotoviti, kaj zares potrebujemo, katere opcije so priporočljive in katere predstavljajo le nepotreben strošek. Tu imamo še dodatno zavarovanje, ki razširi osnovno kritje obveznega zavarovanja, zavarovalnice pa nudijo še razne druge opcije, med katerimi lahko brskamo.

Da se na tem področju ne bi preveč lovili, je ponudba zavarovalnic pregledno predstavljena na enem mestu, primerjamo lahko pakete posameznih zavarovalnic. Tako bomo prepoznali prave priložnosti za sklenitev zavarovanja in našli posebne ugodnosti, ki se ob tem ponujajo.

Odločitev za dopolnilno in dodatno zavarovanje

Primerjava je seveda relevantna za prostovoljna zavarovanja, medtem ko pri osnovnem zavarovanju v vsakem primeru dobimo isto vsebino in iste stroške. Če pa se odločamo za dopolnilno in dodatno zavarovanje, bomo morali dobro premisliti, preden izberemo ponudbo ene ali druge zavarovalnice.

Obvezno je le osnovno zavarovanje, med drugimi se odločamo sami. A vsekakor je zelo priporočljivo izbrati še dopolnilno zavarovanje, saj nam osnovno ne krije vseh nujnih storitev v celoti. Hitro se zna zgoditi, da bomo potrebovali kakšno nujno zdravljenje in tudi osnovne storitve nam lahko nakopljejo nepričakovane dodatne stroške. Da se to ne bi zgodilo, imamo na voljo dopolnilno zavarovanje, ki služi prav temu namenu. Prinaša kritje za storitve, za katere je pri osnovnem zavarovanju potrebno doplačilo.

Z osnovnim in dopolnilnim zavarovanjem imamo kritje za nujna zdravljenja. Ne moremo pa pričakovati široke ponudbe in dodatnih ugodnosti v zdravstvenem sistemu. Če se srečujemo z zdravljenjem in želimo koristiti še druge storitve zdravstvenega sistema, bomo gotovo cenili nadstandard in dodatne opcije, ki jih prinaša dodatno zavarovanje. Medtem ko izbira dodatnega zavarovanja ni tako pogosta, lahko naredi še večjo razliko, saj bomo dejansko deležni boljše oskrbe in lahko računamo na več možnosti pri zdravljenju in okrevanju.

Generali dodatno zavarovanje pri ugledni zavarovalnici

Za prostovoljna zavarovanja moramo poskrbeti sami, to ponudbo pa najdemo pri posameznih zavarovalnicah. Vsaka zavarovalnica ima svojo ponudbo na tem področju, čeprav so zdravstvena zavarovanja med seboj usklajena, prinašajo primerljive cene in kritje. 

Zelo velikih razlik v sami vsebini oziroma v kritju torej ne moremo pričakovati, s tega vidika nam Generali dodatno zavarovanje ne prinaša kakšnih dodatnih prednosti v primerjavi s ponudbo preostalih zavarovalnic. Lahko pa imajo posamezni ponudniki določene prednosti na drugih področjih, ki prav tako pridejo v poštev.

Za Generali dodatno zavarovanje se recimo odločajo tisti, ki želijo sodelovati z ugledno zavarovalnico, ki je tudi v svetovnem merilu zelo priznana. Tako smo lahko prepričani, da bomo imeli zanesljivo kritje in dobro podporo ob koriščenju pravic, ki jih zavarovanje vključuje. Generali dodatno zavarovanje ima za seboj zanesljivo zavarovalnico, ki zagotavlja odlično izkušnjo svojim zavarovancem. Izognemo se mnogim potencialnim težavam, ki lahko spremljajo manj uveljavljene zavarovalnice, sploh ko želimo uveljavljati pravice, ki nam pripadajo z zavarovalno polico. 

Nato pa se zavarovalnice razlikujejo tudi v detajlih. To so malenkosti, ki pripomorejo k dobri izkušnji. Recimo enostavni postopki pri sklenitvi zavarovanja in uveljavljanju pravic, mehanizmi za razreševanje morebitnih težav, nenazadnje tudi ugodnosti, ki jih dobimo ob sklenitvi zavarovanja. Tu nam Generali dodatno zavarovanje ponuja kar nekaj prednosti, več o ponudbi preberemo na https://dopolnilno-zavarovanje.si/generali/skleni-generali/ in kar tam zavarovanje tudi sklenemo. Tudi možnost sklenitve zavarovanja na daljavo je lahko dobrodošla prednost.

Seveda se bomo za Generali dodatno zavarovanje odločili v primeru, da prepoznamo kritje dodatnega zavarovanja kot pomembno nadgradnjo osnovnemu in dopolnilnemu zavarovanju. Splača se poznati značilnosti različnih vrst zavarovanj, preden se sploh lotimo primerjave ponudbe samih zavarovalnic. Včasih se izkaže, da bomo lahko dobro izkoristili že osnovno zavarovanje, pa tudi pri dopolnilnem in dodatnem moramo vedeti, kakšne pravice sploh imamo in kakšne ugodnosti nam pripadajo, da jih bomo lahko dobro izkoristili.

dodatno-zdravstveno-zavarovanje-naslovna

Kdaj bo zadostovalo osnovno zdravstveno zavarovanje?

Zelo priporočljivo je, da poleg osnovnega zavarovanja izberemo vsaj še dopolnilno, pa tudi dodatno. A seveda nam že osnovno zdravstveno zavarovanje ponuja precej dobro kritje in zagotavlja oskrbo v primeru, da potrebujemo nujno reševanje in zdravljenje. Tako je lahko že čisto dovolj, da smo zavarovani le s takšnim zavarovanjem.

Nenazadnje osnovno zdravstveno zavarovanje vključuje tudi preventivo, torej bomo za svoje zdravje lahko dobro skrbeli, ne da bi ob tem nastali veliki stroški. Pripada nam pravica do osebnega zdravnika in osebnega zobozdravnika, pri teh strokovnjakih pa dobimo osnovno oskrbo brez doplačil. Če svoje zdravje vzdržujemo brez potrebe po kakšnih naprednih zdravljenjih ali posebnih posegih, bo že osnovno zdravstveno zavarovanje dobro krilo stroške, ki ob tem nastajajo. Seveda je možno, da kdaj naletimo na doplačila, recimo pri zobozdravniških posegih, sploh če se uporabljajo kakšne nadstandardne rešitve, a to ne bodo velika in draga presenečenja.

Res je sicer, da na ta način sprejemamo določeno tveganje. Računamo na to, da bo osnovno zdravstveno zavarovanje zadostovalo za preventivo in vzdrževanje zdravja ter za osnovna zdravljenja. To lahko dobro deluje, dokler se nam ne pripeti kakšna nezgoda ali nas doleti bolezen. V tem primeru je tudi dopolnilno zavarovanje skorajda nujno, da se izognemo visokim stroškom posebne oskrbe, zelo zadovoljni pa bomo z dodatnim zavarovanjem, ki nam ponuja precej bolj prijetno izkušnjo z nadstandardom.

V končni fazi je odločitev o tem, ali bomo imeli le osnovno zdravstveno zavarovanje, ali pa se bomo odločili še za dopolnilno in dodatno, prostovoljna. Vsak se odloča po svoje, pametno pa je, da najprej ugotovimo, kaj nam različna zavarovanja sploh ponujajo.