motorna žaga Stihl

Motorna žaga Stihl za suvereno delo na posestvu

Posted by

Za domače posestvo želimo dobro poskrbeti, saj s tem pripomoremo tudi k visoki kakovosti bivanja in dobremu počutju stanovalcev. Še posebej to velja za neposredno okolico hiše, ki jo želimo lepo urediti. Borimo se proti podrasti in grmičevju, stalno skrbimo za lično zelenico, imeli pa bomo še nekaj dela, če želimo res zagotoviti kar najboljši rezultat. Za to bomo potrebovali ustrezno opremo, v pomoč nam bo gotovo tudi motorna žaga Stihl. Poleg tega potrebujemo tudi vrtno kosilnico in še nekaj drugega orodja, da bo delo res uspešno opravljeno in se z njim ne bomo preobremenjevali.

Posebej zahtevni bodo pri izbiri opreme tisti, ki se ukvarjajo z delom na kakšnem večjem posestvu. Okoli hiše še lahko veliko opravimo tudi z ročnim orodjem, če smo pripravljeni v delo vložiti nekaj več truda. Na večjem posestvu to enostavno ne bo šlo, še posebej košnja bo zamudna in neprijetna, če nimamo zmogljive opreme. Pogosto se odločimo kar za vrtni traktor, ki je tudi sicer vsestranski pripomoček za delo na prostem. Tako bomo bistveno bolje pripravljeni na izzive, ki nas čakajo pri delu. 

Pomembno je to, da ne glede na svoje potrebe izberemo zanesljivo in kvalitetno opremo, ki jo po navadi najdemo v ponudbi uveljavljenih blagovnih znamk. Znamka Stihl izstopa med motornimi žagami, dobimo tudi njihove vrtne kosilnice. Tako kosilnice kot žage pa ponuja tudi znamka Husqvarna, ki je prav tako nadvse zanesljiva izbira za domače in profesionalne uporabnike.

Motorna žaga Stihl lahko prevzame vsako delo

Motorno žago uporabljamo pri raznovrstnem delu na posestvu. Pogosto se srečujemo s kakšnim grmičevjem in podrastjo, tudi za to potrebujemo zmogljivo in zanesljivo opremo. Še bolj očitne so seveda te potrebe pri podiranju kakšnih večjih dreves in rezanju debelih vej.

Če urejamo okolico hiše, verjetno ne bomo imeli veliko dela s podiranjem dreves. Ravno zato pri izbiri motorne žage za domačo uporabo ne gledamo le na zmogljivost, ki je lahko celo zanemarljiva – praktično vsaka motorna žaga Stihl in drugih uglednih znamk nam ponuja zadostno zmogljivost za vsestransko domačo rabo. Bolj smo pozorni na druge pomembne odlike. Pri delu okoli hiše bomo recimo zelo cenili nizko težo, ki je posebna odlika naprednih motornih žag. Lahka in priročna žaga bo veliko bolj uporabna kot kakšna zmogljivejša, a težja motorna žaga. 

Za zahtevnejše potrebe se seveda uporabljajo tudi zmogljivejše motorne žage. Tako je čisto možno, da bomo lahko tudi pri delu doma dobro izkoristili profesionalne motorne žage Stihl, tudi te so nam na voljo v prosti prodaji, z njimi se dobro opremimo za kakšno zahtevnejše delo. Seveda pa ta ponudba cilja predvsem na profesionalne uporabnike, ki potrebujejo kvalitetno opremo za delo v gozdu.

Motorna žaga Stihl olajša naporno delo v gozdu

Motorna žaga Stihl za gozdarstvo

Vsaka motorna žaga je lahko primerna za gozdarska opravila, saj se nenazadnje tudi v gozdu najpogosteje srečujemo z rezanjem vej in z drugimi precej enostavnimi opravili. Ko pa se lotimo podiranja debelih dreves, potrebujemo zmogljivo motorno žago, s katero bo mogoče tudi to delo opraviti brez težav. Motorna žaga Stihl v tem primeru gotovo ponuja pravo rešitev, če seveda imamo pravi model.

Posegamo po naprednejših modelih, ki nam ponujajo dodatno zmogljivost. Profesionalne motorne žage Stihl v višjem zmogljivostnem razredu ponujajo zelo prepričljivo izbiro, tako da lahko brez težav najdemo tudi modele za najzahtevnejša opravila. Prav s temi Stihl izstopa in premaga konkurenco, ki bolje zastopa nižji in srednji razred. Najzahtevnejši uporabniki bodo pobrskali po ponudbi znamke Stihl, ki ima zelo prepričljive modele za posebne izzive. V gozdarstvu je motorna žaga Stihl izredno priljubljena izbira, kar je še dodatno potrdilo kvalitete in zanesljivosti te znamke.

V gozdu se pogosto osredotočamo na posamezne odlike opreme, ki jo uporabljamo. Poslužujemo se tudi nekaterih vsestranskih naprav, predvsem so to kakšne okretne motorne žage za sprotno rezanje manjših vej in za podobne naloge. Tudi na domačem posestvu lahko to opremo dobro izkoristimo, sploh v kombinaciji z drugimi napravami za delo na terenu.

Motorna žaga Stihl je vsestranska izbira za delo z lesom

Motorna žaga Stihl in vrtne kosilnice

Delo z lesom na domači zelenici gotovo dopolnjuje še košnja trave. Za to uporabljamo različne vrste kosilnic, tudi vrtni traktor, če imamo večje posestvo in potrebujemo zares zmogljivo opremo. Medtem ko ima Stihl dobro ponudbo med nahrbtnimi in samohodnimi kosilnicami, v višjem rangu te ponudbe prednjačijo druge znamke. Tako je zelo verjetno, da bo bolj atraktivna izbira vrtni traktor Husqvarna.

Ta znamka ima sicer podobne odlike kot Stihl, zato se ta oprema lahko pogosto neposredno primerja. Med kosilnicami radi posegamo po znamki Husqvarna, ki predstavlja številne inovacije in nekoliko bolj razvejano ponudbo, predvsem v višjem rangu. Pri delu z lesom pa je pogosto bolj prepričljiva motorna žaga Stihl, tako da bomo vedno našli pravo kombinacijo opreme. Vsekakor je lahko vrtni traktor Husqvarna tisti, s katerim se lotimo zahtevne košnje na večjem posestvu, medtem ko lahko za grmovje, drevesa in druge vsiljivce poskrbimo z zanesljivo motorno žago znamke Stihl.