šola vožnje

Šola vožnje za brezskrbno in varno vožnjo

Posted by

Šola vožnje je zagotovo prva misel vsakega posameznika, ki si želi opraviti vozniški izpit ali pa izpit za katero koli drugo motorno vozilo. Šola vožnje ponuja veliko različnih kategorij, kot so B kategorija, A kategorija, A2 kategorija, A1 kategorija in še mnogo drugih.

Kako izbrati primerno avto šolo?

Zelo pogosta težava s katero se posamezniki srečujejo je pravilna izbira šola vožnje. Na tržišču je na voljo ogromno število avto šol, ki imajo različne cene in ponudbe. Priporočljivo je, da se posameznik ne odloči takoj za prvo avto šolo, ki jo vidi saj so lahko nekatere zelo nekvalitetne. Pred izbiro se je dobro pozanimati oziroma informirati preko spleta, prijateljev, znancev ali pa staršev. Ko boste želeli izvedeti informacije o določeni avto šoli se pozanimajte tudi za pomanjkljivosti te avto šole in bodite na to še posebej pozorni. Poleg tega pojdite tudi  na izpitni center in se pozanimajte, saj tam merijo uspešnost posameznih šol vožnje. Izpitna komisija vam bo z veseljem ponudila vpogled ter vam pomagala tudi pri izbiri in lažji odločitvi. 

Kaj je potrebno storiti za pričetek voženj v izbrani šoli vožnje?

Ko se odločite za izbrano šolo vožnje jo kontaktirajte ter se dogovorite za termin pričetka voženj. Prav tako pa si na spletu oglejte inštruktorje, ki so na voljo, tam pa si seveda enega tudi izberite. Potrebno se je pozanimati tudi ali v šoli vožnje zadovoljujejo predpisane pogoje. Predpisano usposabljanje teorije CPP mora trajati najmanj 20 ur in se mora izvajati v ustrezno opremljeni učilnici. Tam vam bodo tudi opisali celoten postopek kako do vozniškega izpita in vam dali možnost poskusnega reševanja testov cpp. 

Šola vožnje mora biti kakovostna, saj boste le tako enostavno in brez težav opravili željeni izpit za določeno motorno vozilo. 

Pri izbiri avto šole se pozanimajte tudi o ceniku njihovih storitev. Različne avto šole imajo različne cene. Vse cene morajo biti javno objavljene na spletni strani dotične avto šole.