blazina za nosečnice

Izbira ustrezne blazine za nosečnice in dojenje

Posted by

Blazina za nosečnice v prvi vrsti poskrbi za veliko boljše udobje pri dojenju. Novorojenčku daje veliko mero občutka varnosti, zato je med samim dojenjem veliko mirnejši. Tako dojenje tudi za mamico postane veliko bolj prijetno opravilo, obenem tudi precej lažje.

Sicer pa je sama blazina za nosečnice izjemno dobrodošel pripomoček že v času, preden otrok prijoka na svet. Pri nakupu takšne blazine pa je še posebej treba dobro paziti na obliko, velikost, materiale, ne nazadnje tudi na ceno.

Vrste blazin za nosečnice

Blazine za nosečnice oziroma blazine za dojenje so lahko najrazličnejših vrst oziroma oblik. Zelo priljubljena je na primer blazina za nosečnice v obliki črke C, prav tako blazina v obliki valja.  Enako dobro se obnese večnamenska blazina. Za večjo zasebnost pa je bolj dobrodošla izbira ruta za dojenje.

Za sedeči in ležeči položaj je torej najbolj priljubljena blazina za nosečnice v obliki črke C. Nudi namreč zelo učinkovito oporo za hrbtenico dojenčka. V največji možni meri poskrbi za njegovo udobje ter prijetno počutje. Sicer pa je zelo koristna tudi kot opora med spanjem. Na trgu vam je takšna blazina na voljo v več velikostih.

Ruta za dojenje in masažni pasovi

Blazina za nosečnice je pravzaprav kar obvezen pripomoček prav vsake novopečene mamice. Dobra odločitev je lahko tudi ruta za dojenje, zlasti tedaj, ko med dojenjem želimo imeti nekoliko več zasebnosti. Če želimo, lahko z ruto dojenčka tudi ovijemo. Sam kroj rute pa je zasnovan tako, da poskrbi za ohranitev očesnega stika z malčkom.

Za dojenje so zelo priročni in uporabni tudi masažni pasovi. Še posebej za tiste malčke, ki imajo bolečine v trebuščku oziroma pogoste trebušne krče. Pasovi s pomočjo toplote uspešno blažijo bolečine. Za uporabo so sila preprosti. Vse, kar moramo storiti, je to, da jih ustrezno ovijemo okoli dojenčkovega trebuščka.