finančno svetovanje

Finančno svetovanje za uspešno poslovanje

Posted by

Pri uspešnosti podjetja ima finančno svetovanje zelo veliko vlogo. Velikokrat se podjetniki znajdejo v težavah in ne vedo točno, kako bi uspešno vodili posel brez, da bi šlo podjetje v stečaj ali pa da bi si pridelalo finančni minus. V tem primeru je zelo priporočljivo, da si podjetje izbere ustrezno finančno svetovanje in finančnega svetovalca, ki bo opravljal delo v korist podjetja.

Kdo sploh je finančni svetovalec?

Vsak dan postaja večja in večja potreba po finančnih svetovalcih. Finančni svetovalec mora biti zelo dobro izobražen, imeti mora veliko znanja o finančnem svetovanju, mora biti natančen, vesten, iskren in zanesljiv.

 Da bi finančni svetovalec opravljal dobro finančno svetovanje mora za ta posel imeti opravljeno tudi licenco, katera mu dovoljuje opravljanje tega poklica. Če finančni svetovalec nima licence za opravljanje tega poklica, potem veste, da gre v večini primerov za sleparja. Pri izbiri finančnega svetovanja in finančnega svetovalca bodite zelo pozorni in pazljivi, že najmanjša napaka lahko porine vaše trdo prigarano podjetje v propad.

Kako izbrati primerno in pravo finančno svetovanje?

Kot že omenjeno je najprej izbrati primernega in kvalitetnega finančnega svetovalca, ki ne bo gledal samo na svoj interes in samo na svoj zaslužek. Veliko finančnih svetovalcev je odvisnih in malo hinavskih zato je v poplavi le teh zares težko najti tistega pravega, ki se bo trudil, da bi vaše podjetje še naprej uspešno rastlo.

Pri finančnem svetovanju vedno prisoten močan konflikt interesov, kjer se lahko svetovalec pristransko odloča za produkte, ki mu prinašajo večji zaslužek ali pa se vam, ker mu plačate le na uro svetovanja in ne odgovarja za svoje nasvete, enostavno ne posveti dovolj podrobno in do vas v bodoče nima nobenih obveznosti. Veliko ljudi je že uničilo svoje podjetje z napačnim finančnim svetovanjem.

Za izbiro pravilnega finančnega svetovanja se zelo dobro posvetujte in informirajte.