Katalizator_2

Novodobne tehnologije odlično vplivajo na okolje

Posted by

Svet se neprestano izboljšuje in napreduje. Dandanes je človeštvo usmerjeno k temu, da izdeluje naprave, kot je na primer katalizator,  ki omogočajo bolj čisto iz zdravo okolje, v kateremu živimo. Proizvodnja avtomobilov je tako postala vse bolj ekološko ozaveščena, saj se število avtomobilov vsako leto povečuje. 

Tako se je na primer v vsak avtomobil dodal izredno učinkovit katalizator, ki je odgovoren za zmanjševanje onesnaževanja okolja, ki ga povzročijo izpušni plini. 

Kisik, dušik in voda namesto škodljivih plinov

Katalizator zmanjša onesnaževanje tako, da s postopkom imenovanim kataliza, ki je sestavljen iz kemijske reakcije, ki povzroči oksidacijo škodljivih plinov in njihovo pretvorbo v kisik, dušik in vodo. 

Vsak katalizator je lahko izredno učinkovit, vendar za svoje delovanje potrebuje tudi posebno sondo, ki prilagaja mešanico goriva in zraka, glede na koncentracijo kisika v izpuhu. 

Pred odstranitvijo DPF filtra se posvetujte s strokovnjakom

Če ste tudi sami med tistimi, ki jim DOF filter neprestano povzroča preglavice in težave, zagotovo razmišljate od možnosti odstranitve filtra. Nekateri avtomobili se namreč, zaradi prekratkih voženj, soočajo z nenehnimi okvarami, saj se filter ne zmore popolnoma regenerirati. Zato je v takšnih primerih odstranitev DPF filtra lahko edina rešitev. 

Preden pa se odločite za odstranitev DPF filtra, upoštevaje spodnje nasvete, ki jih je z nami delil strokovnjak na področju DPF filtrov. 

Nasveti pred odstranitvijo DPF filtra

Vedeti morate, da so saje oziroma trdi delci, ki jih lovi DPF filter zelo škodljivi, saj povzročajo raka. Okolijske regulative agencije izvajajo natančne študije, ki poudarjajo povezavo med trdimi delci in boleznimi pljuč. Odstranitev DPF filtra zato iz vidika čistosti zraka zagotovo ni priporočljiva. 

Veliko voznikov, ki so odstranitev DPF filtra že opravili, je poročalo o tem, da so tako izgubili garancijo na celoten izpušni sistem. Pomembno je, da se pred postopkom pozanimate o vseh možnih težavah, ki bodo sledile odstranitvi, saj boste tako lažje sprejeli pravo odločitev.