Skok s padalom Bovec

Atraktivna ponudba adrenalinskih aktivnosti v Bovcu

Posted by

Bovec je središče adrenalinskih aktivnosti pri nas, pravzaprav pa ravno s to ponudbo privlači tudi popotnike z vse Evrope. Tako je jasno, da lahko v tem kraju pričakujemo zelo dobro razvito ponudbo adrenalinskih športov, najdemo pa tudi čisto posebne izkušnje, ki jih bomo drugje iskali zaman. Splača se torej preveriti, kaj nam ponujajo turistične agencije v tem kraju.

Največje atrakcije

Med najbolj mamljivimi opcijami gre gotovo omeniti skok s padalom, Bovec namreč ravno s tem izstopa v primerjavi z drugimi turističnimi točkami v regiji. V okolici je kar nekaj vzletišč, ki so kot nalašč za skok s padalom, Bovec pa ima poleg tega tudi športno letališče, ki odpira še dodatne možnosti na tem področju. Gotovo je pestra ponudba vodenih odprav in tandemskih skokov velik plus, a piko na i doda skoku s padalom še idilični ambient Bovca, saj pri jadranju skozi zrak občudujemo širno okolico, vidimo vse od Triglava do morja! Gotovo gre za mamljivo izkušnjo, ki marsikoga prepriča v to, da premaga svoj strah.

Nekateri so seveda dovolj drzni, da se brez pomislekov odločijo za skok s padalom, Bovec pa ponuja dovolj ponudbe tudi za tiste, ki bi radi ostali na trdnih tleh. Tisti, ki vseeno pričakujejo velik izziv, bodo izbrali soteskanje oziroma canyoning. Bovec je postavljen na rečnih bregovih reke Soče, v neposredni bližini pa so tudi razni pritoki, ki režejo globoke soteske v pobočja okoliških vrhov. Tako tu nastanejo idealne razmere za canyoning, Bovec pa to s pridom izkorišča. V ponudbi so atraktivne odprave v globoke kanjone, ki so manj obiskani in ponujajo pristno izkušnjo raziskovanja neokrnjene narave. Poleg tega pa canyoning v Bovcu  predstavlja tudi velik izziv, saj v teh soteskah najdemo kar nekaj preprek, ki zahtevajo nekaj fizične aktivnosti. Tudi skakanje, plavanje in spust po vrvi, na primer.