Bukova drva

Priskrbimo si dobra in suha drva

Posted by

Ogrevanje doma z drvmi je večini Slovencev izredno blizu. Že od nekdaj smo si svoje domove ogrevali s pomočjo drvi, ki nam jih nudijo slovenski gozdovi. Ker imamo v Sloveniji na voljo ogromno lesa, se nam je seveda takšno ogrevanje od vedno zelo izplačalo. Na voljo imamo namreč ogromno različnih vrst drvi, izredno priljubljena so na primer bukova drva. 

Drva se najpogosteje prodajajo nažagana na pol metra. To je velikost, ki jo lahko enostavno spravimo in samo razsekamo na manjše kose. Bukova drva moramo seveda primerno pospraviti, saj lahko za kurjavo uporabimo le pravilno sušena. 

Spravilo nam zagotavlja kakovostno gretje

Če nimamo možnosti za pravilno spravilo, bodo bukova drva hitro postala vlažna in mokra. Zavedati se moramo, da morajo biti drva preden gredo  peč primerno suha. Prodajalci jih namreč pred prodajo več časa sušijo. 

Bukova drva oziroma njihova polena se hitro posušijo, tudi zato so tako zelo priljubljena. Kljub temu pa jim moramo zagotoviti suh in ne vlažen prostor. 

Odpadni les je odličen za kurjavo

Ko razmišljamo o kurjavi se velikokrat zamislimo nad količino drevja, ki ga je potrebno posekati za ogrevanje. Če z ogrevanjem ne želimo škoditi naravi in drevesom, so peleti A1 na zatopeldom.com odlična izbira. 

Ogrevanje s peleti namreč pomeni, da se bomo ogrevali z odpadnim lesom, ki se proizvede pri obdelavi lesa. Peleti A1 so namreč izdelani iz žagovine, iz oblancev ter iz ostalih ostankov debla. Tako smo z nakupom peletov dejansko izredno varčni, saj poskrbimo, da izgori tudi odpad. 

Odpadni material iz neposredne okolice

Peleti A1 so izdelani iz odličnih materialov, ki prihajajo iz naše neposredne okolice. Pomembno je, da se pred nakupom prepričamo, da peleti nimajo nedovoljenih umetnih primesi, ki bi kvarile njihovo kakovost. 

Nizka cena peletov je tako lahko tudi zavajajoča, če so izdelani iz nekakovostnega odpadnega lesa, ki bo slabo gorelo in grelo naš dom.