Toplotne črpalke

Toplotne črpalke morajo biti postavljene na pravilni lokaciji

Posted by

Toplotne črpalke moramo vedno namestiti tja, kjer ne bodo motile našega bivanja. To pomeni da moramo pazljivo postaviti tako zunanjo kot tudi notranjo enoto. Pri zunanji enoti moramo biti pozorni tudi na sosede saj nočemo, da bi toplotna črpalka motila njihov mir in nas s tem nakopala težave in nam uničila sosedske odnose. Če se nekam na novo selimo, si zagotovo želimo, da bi se s svojimi sosedi lepo in dobro razumeli.

Toplotne črpalke tako zagotovo ne smemo namestiti tja, kjer bi s svojem brnenjem motila našo okolico. Pred namestitvijo se s sosedi lahko tudi posvetujemo. Najbolje je, da jih vprašamo ali bi določena postavitev toplotne črpalke ustrezala njihovemu načinu življenja ali ne. Za dobre sosedske odnose se je velikokrat vredno potruditi, saj nam dober sosed lahko čuva dom, medtem ko nas ni doma. 

Toplotne črpalke prav tako ne smemo namestiti poleg naših spalnic, saj bi lahko motile naš spanec. Potrebno je poiskati najboljši kompromis, ki bo ustreza na prvem mestu nam pa tudi našim najbližjim sosedom. 

Visokotemperaturna toplotna črpalka ne sme stati v bližini spalnih prostorov

Visokotemperaturna toplotna črpalka nikakor ne sme biti postavljena v bližini spalnega dela hiše. Spanec je izredno pomemben del vsakega človekovega življenja. Če se ponoči ne naspimo dovolj dobro, bomo čez dan utrujeni in ne bomo zmogli dobro opravljati svojih delovnih nalog. To pa lahko negativno vpliva na našo učinkovitost, kar bo hitro opazil naš šef. 

Visokotemperaturna toplotna črpalka zato ne sme biti v bližini naše postelje. Vsekakor je pomembno vedeti, da je delovanje toplotnih črpalk precej tiho, vendar pa bi se v primeru odprtega okna lahko slišalo v prostor in nas motilo. Ker pa so sodobna okna izredno kvalitetna in je delovanje toplotne črpalke bolj pomembno v zimskem času, nas visokotemperaturna toplotna črpalka skoraj zagotovo ne bo motila.