cev za dimnike

Toplotna črpalka zrak voda za manjša stanovanja

Posted by

Toplotna črpalka zrak voda je izredno priljubljen model toplotne črpalke. Veliko mladih parov, ki si ustvarja nov dom, se odloča za postavitev talnega gretja. Na sistem talnega ogrevanja pa lahko brez težav priklopimo toplotno črpalko zrak voda, ki bo brezhibno ogrevala prostore stanovanja.

Toplotna črpalka zrak voda je tako začela nadomeščati klasični sistem ogrevanja. Če smo včasih v hišah lahko srečali le klasične peči na trda kuriva, ki jih je kasneje zamenjala pleč na kurilno olje ali na plin, je dandanes največji poudarek na nameščanju primerne toplotne črpalke, ki bo poskrbela za ekološko in varčno ogrevanje vseh prostorov, ki jih imamo na voljo.

Toplotna črpalka zrak voda je tudi najcenejša in zato še toliko bolj priljubljena.

Hibridna toplotna črpalka za 300 m2

Hibridna toplotna črpalka je lahko primerna za različne objekte. Izbiramo lahko med modeli, ki imajo 9kW, 12kW ali pa najmočnejšo, ki ma 16 kW. Ta bo lahko poskrbela za 300 kvadratnih metrov površine. To pomeni, da lahko ogreje oziroma ohladi že zelo veliko in prostorno hišo. Zato je pri nakupu toplotne črpalke najbolj pomembno, da imamo točne načrte, kako bo naša bodoča hiša izgledala.

Hibridna toplotna črpalka bo s primerno velikostjo nemoteno ogrevala naš dom. Če bomo želeli, bomo lahko ogrevali celotno hišo, lahko pa bomo določili določene prostore, ki bodo bili ogreti. Vsekakor pa nam bo za toplotna črpalka, hitro in brez težav ogrela tudi večje sobane z visokimi stropi.

Hibridna toplotna črpalka nam bo poleti omogočala tudi hlajenje našega doma. Če poleti prostori niso ohlajeni na primerno temperaturo, se v njih ne počutimo dobro. Navadno je ob visokih temperaturah tudi zelo težek zrak, ki nam onemogoča dihanje. Zato je primeren sistem za hlajenje nujno potreben še zlasti v primerih, ko imamo doma starejše ljudi, ki imajo težave s srcem.