cev za dimnike

Cev za dimnik z dvema tuljavama

Posted by

Cev za dimnik mora biti prilagojena za tak tip dimnika, kot si ga želimo imeti. Doma si lahko damo izdelati različne tipe dimnikov. Pomembno je, da izdelavo zaupamo certificiranemu mojstru, ki bo izdelal skladen in dober dimnik. Vsak dimnik mora imeti natančen načrt, ki se ga bomo pri izdelavi striktno držali. Le tako si bomo lahko zagotovili varno izdelan dimnik.

Cev za dimnik morajo imeti izolacijo, ki poteka okoli dimne tuljave in je izdelana iz kamene volne. Takšna volna zdrži tudi 1000 stopinj Celzija in je popolnoma ognjevarna. Če bomo dimnik namestili znotraj stavbe, bomo morali uporabiti klasičen keramični dimnik, ki ne bo potreboval požarnega jaška. Ta je nujno potreben pri troslojnih dimnikih, ki postajajo vse bolj aktualni.

Cev za dimnik je pri troslojnih dimnikih trojno zaščitena in lahko samostojno stoji zunaj našega objekta. Torej ne potrebuje zidanega ogrodja. Prednost takšnega dimnika je predvsem v hitri montaži. Zato se velikokrat uporablja pri tistih hišah, ki so izdelane v hitrem časovnem obdobju. Vsekakor pa tak dimnik potrebuje požarni jašek, ki pa prinese tudi višje stroške izdelave.

Izdelava dimnika naj bo zaupana pravim mojstrom

Izdelava dimnika je pomembna, saj bo od njene kvalitete in kakovosti odločilna naša varnost v novem domu. Če bomo želeli brezskrbno kuriti in se med zimo ogrevati, bomo morali dati izdelati varen in sodoben dimnik.

Izdelava dimnika na zunanji steni bo zagotovo v inox izvedbi. To pomeni, da bomo kupili troslojni inox dimnik, ki ga bo izdelovalec namestil na zunanji del fasade našega doma. Potrebno bo izdelati le preboj skozi steno, ki pa bo kasneje praktično neviden, saj bomo čezenj dali rozeto.

Izdelava dimnika iz inoxa zahteva veliko manj dela, kot je to potrebno pri zidanemu dimniku, kjer moramo na začetku nujno izdelati temelj in tako zagotoviti statičnost celotnega zidanega dimnika.