ovijalka

Učinkovito pakiranje v industrijskem obratu

Posted by

Doma si lahko za pakiranje enostavno pomagamo kar z ročno folijo, v industrijskem okolju pa to seveda ni smiselno – vzelo bi veliko preveč časa, pa tudi truda, s tem da rezultati še vedno ne bi bili zadovoljivi. Veliko bolje bo izbrati prilagojeno napravo za industrijsko pakiranje. Pri tem imamo na voljo več možnosti.

Aparat za vakuumiranje

Vakuumiranje je priljubljena in zelo učinkovita rešitev pri pakiranju raznih bolj ali manj občutljivih predmetov. Že tanka folija iz umetne mase se izkaže za učinkovito zaščito pred umazanijo, prahom, vlago in drugimi vsiljivci, tako da je aparat za vakuumiranje nadvse uporabna naprava v najrazličnejših okoljih. Plastično folijo najdemo na vseh mogočih izdelkih, uporabnost takšne naprave skorajda ni omejena, kar je v industrijskem okolju seveda še kako dobrodošlo. Res je sicer, da se aparat za vakuumiranje ne more soočiti s posebej velikimi predmeti, bo pa gotovo navdušil s hitrim in zanesljivim delovanjem, dodaten plus je ta, da je možno večino naprav do velike mere avtomatizirati.

Ovijanje palet

Za ovijanje večjih predmetov, na primer palet, poskrbi industrijska ovijalka. Ta koristi ovijalno folijo, ki je dobro znana tudi uporabnikom v domačem gospodinjstvu – gre za stretch folijo, ki je vsestransko uporabna pri ovijanju raznih predmetov, tudi živil. Industrijska ovijalka skrbi predvsem za to, da so v folijo varno zavite palete tovora, s tem pa ponuja tako zaščito kot stabilnost izdelkov na paleti. Gre za dvojno funkcijo, ki je pri skladiščenju, nakladanju, prevozu in razkladanju tovora seveda še kako dobrodošla, zato mora biti ovijalka na voljo v prav vsakem industrijskem okolju, ki se pogosto srečuje s tovorom na paletah. Palete je sicer možno dokaj učinkovito oviti tudi z ročno stretch folijo ustreznih dimenzij, bo pa ovijalka to delo seveda opravila bistveno hitreje in učinkoviteje, še posebej v primeru večjih količin tovora.