Elegantno talno gretje

Posted by

Morda bi si mislili, da zahteva vgradnja talnega gretja velik gradbeni projekt, ki bo pomenil še dodatne stroške. A z nekaterimi posrečenimi rešitvami se je možno tako delu kot stroškom skoraj povsem izogniti – na voljo so namreč grelne preproge in folije, ki se zelo dobro obnesejo pri ogrevanju, hkrati pa ne zahtevajo posebej kompleksne vgradnje. Že suhomontažni poseg je dovolj, da grelno telo ustrezno namestimo, kar je vsekakor elegantna rešitev v najrazličnejših okoljih.

Grelne preproge in folije

Med najbolj uporabne izdelke na tem področju se uvrščajo grelne preproge in folije, ki jih večinoma poznamo po blagovnih znamkah Ecofloor in Ecofilm. Obe možnosti v različnih primerih predstavljata zelo posrečeno rešitev.

Ecofloor se namesti pod pohodno površino in se uporablja kot celovit sistem talnega gretja tudi v prostorih, ki imajo nekoliko večje zahteve po učinkovitem ogrevanju. Kljub temu, da je treba grelno preprogo vgraditi pod pohodno površino, s tem ni veliko dela. Ecofloor je zelo učinkovita rešitev za redno in dolgoročno ogrevanje, navdušuje pa tudi s svojo odzivnostjo in prilagodljivostjo, kar je sicer značilnost mnogih električnih sistemov ogrevanja.

Ecofilm je grelna folija, ki v mnogih primerih predstavlja še bolj elegantno rešitev. Gre namreč za minimalistično grelno telo, ki bo morda edina smiselna rešitev za ogrevanje nizkih prostorov, v katerih ne moremo žrtvovati prostora za vgradnjo večjih sistemov. Kljub majhnim dimenzijam pa Ecofilm prinaša presenetljivo zmogljivost in zelo učinkovito ogrevanje. Dodatni plus je enostavna namestitev, saj je možno folijo namestiti praktično kamorkoli, in to spet brez posebnih gradbenih projektov.