Infra paneli

Ogrevanje sodobnih domov

Posted by

V stanovanjskih prostorih, ki so redno v uporabi, je ključnega pomena dobro ogrevanje. Ni pa pomembno le to, da sistem dobro ogreva, temveč tudi, da je pri tem učinkovit, zanesljiv in varčen. Dodaten plus predstavlja možnost enostavne regulacije sistema. Z IR paneli ogrevanje prinaša prav te prednost, zato je ta rešitev priljubljena izbira za vgradnjo v sodobne domove.

Infra paneli so pisani na kožo tistim, ki želijo svoj dom opremiti s sodobno opremo. Trenutni trendi vsekakor kažejo na to, da z izbiro učinkovitih in varčnih sistemov ne moremo zgrešiti. Ker je z IR paneli ogrevanje neprekosljivo učinkovito in dolgoročno nadvse varčno, je izbira logična.

Še ena prednost, ki bo po godu ljubiteljem sodobne tehnologije, je možnost enostavne regulacije ogrevanja. Posamezni infra paneli so povezani v centraliziran sistem, ki ga lahko upravljamo z brezžičnim termostatom. Ogrevanje lahko povežemo tudi z drugimi pametnimi sistemi v hiši in na enem mestu upravljamo vse! Futuristične pametne hiše so že sedanjost, pravzaprav ne zahtevajo posebnega dela ali velikega vložka. Z IR paneli ogrevanje že postane del pametnega sistema in se izkaže za zelo praktično rešitev.

Najmočnejši adut IR ogrevanja pa je gotovo cena. Infra paneli so relativno poceni, pravzaprav ob primerjavi začetne investicije za različne sisteme ugotovimo, da gre za najcenejšo možnost. Tudi na dolgi rok bodo stroški navdušujoče nizki – malenkostno prednost mora na tem področju IR ogrevanje prepustiti toplotnim črpalkam, a glede na dejstvo, da te zahtevajo zelo visoko začetno investicijo, so IR paneli tudi po desetletjih uporabe še vedno cenejši.