IR gretje

Ogrevanje manjših prostorov

Posted by

Morda se sliši nenavadno, a ogrevanje manjših prostorov je pogosto velik izziv. Še posebej, če gre za dokončane prostore, ki niso povezani v večji sistem ogrevanja. Poleg tega manjši prostori pogosto služijo precej specifični uporabi in zahtevajo zelo učinkovito ogrevanje. Za takšne prostore je pogosto najboljša rešitev IR gretje, ki se najbolj izkaže prav v takšnih primerih.

Prednosti IR ogrevanja v manjših prostorih

Res je z IR paneli ogrevanje učinkovito tudi v večjih prostorih, a v manjših pridejo njihove prednosti še bolj do izraza. Zelo pomembno je na primer to, da so IR paneli zelo priročni in enostavni za montažo ter uporabo. Poznamo celo prenosne panele, ki jih enostavno namestimo v katerikoli prostor, priključimo v električno omrežje in že zagotavljajo učinkovito IR gretje. Takšna rešitev je optimalna v shrambah, kleteh, garažah in drugih podobnih prostorih. Še dodatna prednost v takšnih primerih je možnost avtomatizacije. Z IR paneli ogrevanje dopušča veliko mero avtomatizacije, pa tudi ročno prilagodljivost. Če prostor ne zahteva stalnega ogrevanja, je možno z avtomatizacijo IR ogrevanja veliko prihraniti, medtem ko bo IR gretje še vedno zelo učinkovito v času, ko bomo ogrevanje prostora res potrebovali.

Poleg tega je z IR paneli ogrevanje manjših prostorov zelo praktično tudi zato, ker so paneli elegantni in diskretni. Brez težav jih namestimo na steno ali na strop, kjer ne zasedajo prostora. V nekaterih primerih jih lahko izkoristimo celo za druge funkcionalnosti – v kopalnici na primer lahko na panel namestimo obešalo za brisače, ali pa panel v dnevni sobi pretvorimo v umetniško delo za okras.