Elektricni kopalniski radiator

Najcenejše ogrevanje manjših prostorov

Posted by

Ogrevanje manjših prostorov je lahko velik izziv, saj se postavljanje večjih sistemov ogrevanja preprosto ne splača. Seveda je najbolje, da manjše prostore ogrevamo s sistemom, ki sicer skrbi tudi za druge prostore, a v nekaterih primerih to ni možno ali pa ni smiselno. Ker so manjši prostori pogosto v rabi le občasno, pa je ogrevanje lahko tudi zelo potratno in slabo izkoriščeno. Rešitev je IR ogrevanje, ki velja za najcenejšo možnost pri manjših prostorih. Za IR ogrevanje cenik prekosi vse druge alternative, predvsem pa je poceni nakup opreme in montaža.

Da je IR ogrevanje optimalna izbira za manjše prostore, dokazuje priljubljenost tovrstnega ogrevanja v kopalnicah. Električni kopalniški radiator je lahko majhen in diskreten, pa vseeno zelo učinkovit. V večini primerov je električni kopalniški radiator en sam IR panel, kar glede na IR ogrevanje cenik zahteva le kakšnih 400 € začetne investicije. Že to je znaten prihranek v primerjavi z alternativami, na dolgi rok pa postane še bolj izrazit, saj je cena elektrike zelo ugodna, električni kopalniški radiator pa nadvse učinkovit in varčen.

Za IR ogrevanje cenik velja tudi v drugih prostorih, ne le v kopalnici. Posebna prednost je ta, da je montaža IR panelov zelo enostavna. Za ogrevanje manjših prostorov ne želimo izvajati velikih gradbenih posegov, veliko bolje je preprosto kupiti panel, ga montirati na steno ali strop, ter priključiti v električno omrežje. Prav zato se IR ogrevanje najbolje izkaže prav v takšnih situacijah, čeprav je seveda tak način primeren tudi za ogrevanje večjih prostorov.